Prajitura cu mere

de LUK in Prajituri, 6 Ian 2011 | 13170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • 100gr unt la temperatura camerei
  • 150gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 350gr zahar
  • 4-500gr mere rase si scurse de zeama
  • zahar pentru mere(dupa gust)
  • scortisoara(dupa gust)
  • 4 linguri de pesmet(sau gris)
  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra pentru decor
  • faina cat cuprinde pentru un aluat ferm dar destul de elastic incat sa poata fi intins cu sucitorul
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se face un aluat din ou,smantana,unt,coaja de lamaie ,150gr zahar si faina(adaugati faina treptat,dupa ce ati mixat bine restul ingredientelor).Se imparte aluatul in 2.

 Se unge o tava cu ulei.Se intinde pe masa prima foaie apoi se pune in tava.Se presara pesmet si se pun merele amestecate cu zahar si scortisoara.Se presara si peste mere pesmet.

Se intinde pe masa a 2 a foaie si se pune in tava peste mere.Se inteapa din loc in loc cu furculita.Se coace in cuptorul preincalzit la 145 de grade 40-45min.

Se pudreaza dupa ce s-a copt cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda