Foarte simpla, rapida, parfumata, buuuna la cafeaua de dimineata :)) Sau alaturi de un ceai, pentru cine nu bea cafea :)
Se incalzeste cuptorul, la foc mic. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt (diametru 20 cm, sau se poate folosi o forma patrata, de sufleu sau o forma rotunda de silicon- fiecare ce are :)))
Fructul de mango se curata si se taie pulpa felii subtri. Se aseaza feliile in tava.
Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, sarea, iaurtul, coaja de lamaie si uleiul, cu ajutorul mixerului, pana se obtine o crema fina. Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se toarna in ploaie peste amestecul cu oua.
Se toarna aluatul peste fructe, se netezeste si se pune tava in cuptor 40 de minute, pana se rumeneste usor. Se verifica cu scobitoarea. Daca mai trebuie lasata, se acopera cu folie, sa nu se inchida prea tare la culoare.
Se lasa sa se raceasca in forma 15 minute, apoi se rastoarna pe un platou, indepartand hartia de copt cu grija.
Se presara cu zahar pudra.
Sursa: Reader's Digest "Bunatati la cuptor"
1
In aluat se pot amesteca si 30 g fulgi de cocos, pentru un gust deosebit.
2
Se poate servi cu frisca batuta sau cate o cupa de inghetata de vanilie.