desi mi-a iesit complet ratata...m-am gandit sa postez totusi ce am putut salva din ea...si doamne, cat de buna este aceasta praji si cat de bine ii iese mamei!!! e reteta de la ea...e prima data cand o fac, nici nu ma asteptam sa-mi iasa ca ei, dar nici chiar asa....ooofffff.....in fine...poate data viitoare....
pt foi:
crema:
glazura la rece:
toate ingedientele de la foi, mai putin faina se pun impreuna intr-o cratita apoi se pune cratita in alta cu apa fierbinte si se amesteca pana se topesc toate f bine...
se lasa pana incepe sa fiarba, apoi se continua cam 5 minute fierberea amestecand mereu.
compozitia se va invartosa...ca o ciulama si isi va schimba culoarea...va deveni ca un caramel....
se ia apoi de pe foc, se lasa cam 2-3 minute sa se stampere si se adauga faina cat sa se lege compozitia , dar sa nu fie prea vartoasa...
trebuie sa fie mai moale...s-ar putea aici sa fi gresit eu...ca acest aluat e lipicios si oricata faina ai pune tot lipicios ramane si se lucreaza greu...:D
din aceasta compozitie se coc trei foi pe dosul tavii tapetata cu ulei si faina, si inca 9 bastonase....mie mi-au iesit foarte subtiri foile si s-au cam rupt la lucru, de aceea abia am putut salva o portie...si trebuiau trei....
foile se coc cam 10 min fiecare...apoi se iau repede de pe dosul tavii fiindca se inatresc ff frepede.
crema: se face budinca cu lapte si se da la racit. untul se freaca spuma cu zaharul si cand e racita bine budinca se amesteca cu mixerul la viteza mare, sa nu se taie crema.( se poate folosi si margarina rama sau unirea...care nu are sare)
asamblare: fiecare foaie se taie in trei parti egale pe lungime.
se ia o bucata , se unge cu crema apoi se asaza 2 bastonase...se mai pune un strat de crema , se mai asaza un bastonas si iar crema, dar sa iasa in triunghi...se iau apoi celelalte doua foi si se asaza pe lateral , se preseaza sa se prinda bine de crema...in final trebuie sa aiba forma triunghiulara.
se face glazura: se amesteca bine toate ingredientele si se toarna imediat peste prajitura.
se pune prajitura intr-o folie sau o punga si se da la rece pana a doua zi.
foile ar trebui sa se inmoaie foarte frumos, si sa se taie super...din pacate ale mele nu au vrut....