Prajitura CABANA

de adasev12 in Prajituri, 20 Feb 2011 | 13183 vizualizari

 

desi mi-a iesit complet ratata...m-am gandit sa postez totusi ce am putut salva din ea...si doamne, cat de buna este aceasta praji si cat de bine ii iese mamei!!! e reteta de la ea...e prima data cand o fac, nici nu ma asteptam sa-mi iasa ca ei, dar nici chiar asa....ooofffff.....in fine...poate data viitoare....

 

INGREDIENTE

  pt foi:

  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 6 lg lapte
  • 2 lg miere poliflora, ca e inchisa la culoare
  • o lg-ita bicarbonat stins cu lamaie
  • 1/4 margarina
  • faina cat cuprinde

crema:

  • o budinca de caramel
  • 350 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g zahar praf

glazura la rece:

  • 150 g zahar praf,
  • 2 lg ulei
  • 3 lg cacao
  • 3 lg apa f fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura CABANA:

toate ingedientele de la foi, mai putin faina se pun impreuna intr-o cratita apoi se pune cratita in alta cu apa fierbinte si se amesteca  pana se topesc toate f bine...

se lasa pana incepe sa fiarba, apoi se continua cam 5 minute fierberea amestecand mereu.

 compozitia se va invartosa...ca o ciulama si isi va schimba culoarea...va deveni ca un caramel....

se ia apoi de pe foc, se lasa cam 2-3 minute sa se stampere si se adauga faina cat sa se lege compozitia , dar sa nu fie prea vartoasa...

trebuie sa fie mai moale...s-ar putea aici sa fi gresit eu...ca acest aluat e lipicios si oricata faina ai pune tot lipicios ramane si se lucreaza  greu...:D

din aceasta compozitie se coc trei foi pe dosul tavii tapetata cu ulei si faina, si inca 9 bastonase....mie mi-au iesit foarte  subtiri foile si s-au cam rupt la lucru, de aceea abia am putut salva o portie...si trebuiau trei....

foile se coc cam 10 min fiecare...apoi se iau repede de pe dosul tavii fiindca se inatresc ff frepede.

crema: se face budinca cu lapte si se da la racit. untul se freaca spuma cu zaharul si cand e racita bine budinca se amesteca cu mixerul la viteza mare, sa nu se taie crema.( se poate folosi si margarina rama sau unirea...care nu are sare)

asamblare: fiecare foaie se taie in trei parti egale pe lungime.

se ia o bucata , se unge cu crema apoi se asaza 2 bastonase...se mai pune un strat de crema , se mai asaza un bastonas si iar crema, dar sa iasa in triunghi...se iau apoi celelalte doua foi si se asaza pe lateral , se preseaza sa se prinda bine de crema...in final trebuie sa aiba forma triunghiulara.

se face glazura: se amesteca bine toate ingredientele si se toarna imediat peste prajitura.

se pune prajitura intr-o folie sau o punga si se da la rece pana a doua zi.

foile ar trebui sa se inmoaie foarte frumos, si sa se taie super...din pacate ale mele nu au vrut....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura CABANA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Mai mult lunga decat lata"