Am gasit aceasta reteta intr-o revista doar ca era cu cirese si migdale. Neavand cirese am adaptat-o la ce aveam eu prin casa. Rezultatul: "Mami, sa mai faci din asta!"
Se spala prunele si se curata de samburi. Se impart in doua. O parte le taiem in 4, iar cealalta parte le taiem in felii mai subtiri.
Se pune laptele la fiert impreuna cu praful de sare si zaharul. Cand clocoteste, se pune grisul in ploaie amestecand continuu. Se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se ia de pe foc.
Dupa ce s-a racit, se adauga zaharul vanilat, coaja de portocala, untul moale, branza de vaci si galbenusurile si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare dupa care se pune peste compozitia de gris amestecand usor, iar la sfarsit prunele taiate in 4.
Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute, apoi se scoate tava din cuptor si se aranjeaza feliutele de prune deasupra si se presara cu nuca de cocos. Se da din nou la cuptor pt inca 15-20 minute, pana se rumeneste deasupra cocosul si prajitura este facuta ( se testeaza cu scobitoarea).
Se lasa la racit dupa care se serveste. Pofta buna!
1
Se pot folosi si altfel de fructe, reteta initiala fiind cu cirese.