Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker

de AdyNA_RadU in Prajituri, 6 Sep 2014 | 5360 vizualizari

 

Pentru ca tot am facut gem de prune toamna acesta , m-am hotarat sa prepar si o prajitura cu gem de prune si nuca.Un deliciu de toamna

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100 gr miez de nuca taiat
  • 400 grame gem de prune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul cate putin si zaharul vanilinat si se bat pana se intaresc ca o bezea. Adaugam si uleiul. Separat se bat galbenusurile cu un praf de sare. Peste albusuri se incorporeaza amestecul de galbenusuri si se amesteca cu o lingura pentru a se omogeniza. Se adauga faina treptat si se amesteca. Se unge vasul mare al Multicooker cu ulei. Se  pune compozitia si se selecteaza BAKE, 40 minute, 150 grade.  

Intre timp am adaugat intr-un bol gemul de prune cu miezul de nuca. Cu 10 minute inainte de terminarea programului am deschis capacul si am pus  compozitia cu nuca si gem. Cand programul s-a terminat am lasat prajitura acolo sa se raceasca .

TIPS-URI

1

Daca gemul amestecat cu mierzul de nuca este prea subtire/moale se pot pune si 2-3 biscuiti simpli pentru a intari compozitia.

2

Se poate pune mai mult gem de prune pentru a iesi mai inalta prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Secuiasca