Pentru ca tot am facut gem de prune toamna acesta , m-am hotarat sa prepar si o prajitura cu gem de prune si nuca.Un deliciu de toamna
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul cate putin si zaharul vanilinat si se bat pana se intaresc ca o bezea. Adaugam si uleiul. Separat se bat galbenusurile cu un praf de sare. Peste albusuri se incorporeaza amestecul de galbenusuri si se amesteca cu o lingura pentru a se omogeniza. Se adauga faina treptat si se amesteca. Se unge vasul mare al Multicooker cu ulei. Se pune compozitia si se selecteaza BAKE, 40 minute, 150 grade.
Intre timp am adaugat intr-un bol gemul de prune cu miezul de nuca. Cu 10 minute inainte de terminarea programului am deschis capacul si am pus compozitia cu nuca si gem. Cand programul s-a terminat am lasat prajitura acolo sa se raceasca .
1
Daca gemul amestecat cu mierzul de nuca este prea subtire/moale se pot pune si 2-3 biscuiti simpli pentru a intari compozitia.
2
Se poate pune mai mult gem de prune pentru a iesi mai inalta prajitura.