O pasca pufoasa si foarte gustoasa...am pornit sa fac aluatul de cozonac dupa reteta
http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-20299.html ianculubita, multumesc...
Paste Fericit dragii mei bucatarasi deosebiti!
Se lasa toate ingredientele din timp pe masa sa ajunga la temperatura camerei.
E bine sa ne pregatim ingredientele dinainte cu grija astfel incat sa le avem la indemana.
Faina se cerne in vasul de framantat, apoi se pune si drojdia dinainte pregatita si amestecata cu lapte si putin zahar sa se dizolve, mai apoi lasata zece minute la crescut.
Ouale se amesteca bine cu putina sare si apoi cu zaharul si aromele pe care le folosim( vanilia, coaja de potocala sau lamaie).
Se pune si cate putin iaurt pana se leaga un aluat , apoi se adauga si untul impreuna cu uleiul. Se framanta usor, fara sa bruscam aluatul.
Iese un aluat pufos si elastic, iar daca mai este necesar se mai pune putina faina pana nu se mai lipeste de maini. Eu nu l-am framantat foarte mult, maxim 20 de minute si a iesit un aluat incredibil de pufos...
Se lasa la cald (acoperim vasul cu o folie sau un prosop), pana isi dubleaza volumul( in jur de o ora).
Intre timp se pregateste umplutura de branza delicioasa:
Se amesteca branza cu galbenusurile frecate cu putina sare, apoi zaharul, smantana, grisul, aromele si albusurile batute spuma.
Cand este gata aluatul, se rup patru bucati care se modeleaza dupa dorinta.
Eu am asezat o foaie nu foarte groasa dintr-o bucata, apoi deasupra de jur imprejur am impletit o coronita, am turnat o parte din branza si deasupra am facut o cruce.
Am mai lasat la crescut in jur de 30-40 de minute, am uns cu galbenus si am dat la cuptor la 180 grade pentru 50 de minute( acum in functie de cuptor e bine sa verificati si sa lasati cat este necesar).
Mie pasca imi place mai dulce daca vi se pare prea mult zahar puneti mai putin.