Pasca traditionala cu branza si smantana

de RuxyRux in Prajituri, 24 Apr 2011 | 9631 vizualizari

 

O pasca pufoasa si foarte gustoasa...am pornit sa fac aluatul de cozonac dupa reteta
http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-20299.html ianculubita, multumesc...

Paste Fericit dragii mei bucatarasi deosebiti!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina( si inca putina in plus in cazul in care se cere la framantat)
  • 500 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 100 gr ulei palmier
  • 400 gr iaurt
  • 6 oua
  • arome: vanilie, coaja de portocala, coaja de lamaie
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • un praf sare
Crema de branza:
  • 1 kg branza vaci
  • 500 gr smantana mai grasa
  • 5 linguri gris
  • 7 oua
  • 400 gr zahar
  • arome:
  • coaja de portocala,
  • vanilie
  • esenta de rom-o lingura
  • un praf sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca traditionala cu branza si smantana:

Se lasa toate ingredientele din timp pe masa sa ajunga la temperatura camerei.

E bine sa ne pregatim ingredientele dinainte cu grija astfel incat sa le avem la indemana.

Faina se cerne in vasul de framantat, apoi se pune si drojdia dinainte pregatita si amestecata cu lapte si putin zahar sa se dizolve, mai apoi lasata zece minute la crescut.

Ouale se amesteca bine cu putina sare si apoi cu zaharul si aromele pe care le folosim( vanilia, coaja de potocala sau lamaie).

Se pune si cate putin iaurt pana se leaga un aluat , apoi se adauga si untul impreuna cu uleiul. Se framanta usor, fara sa bruscam aluatul.

Iese un aluat pufos si elastic, iar daca mai este necesar se mai pune putina faina pana nu se mai lipeste de maini. Eu nu l-am framantat foarte mult, maxim 20 de minute si a iesit un aluat incredibil de pufos...

Se lasa la cald (acoperim vasul cu o folie sau un prosop), pana isi dubleaza volumul( in jur de o ora).

Intre timp se pregateste umplutura de branza delicioasa:

Se amesteca branza cu galbenusurile frecate cu putina sare, apoi zaharul, smantana, grisul, aromele si albusurile batute spuma.

Cand este gata aluatul, se rup patru bucati care se modeleaza dupa dorinta.

Eu am asezat o foaie nu foarte groasa dintr-o bucata, apoi deasupra de jur imprejur am impletit o coronita, am turnat o parte din branza si deasupra am facut o cruce.

Am mai lasat la crescut in jur de 30-40 de minute, am uns cu galbenus si am dat la cuptor la 180 grade pentru 50 de minute( acum in functie de cuptor e bine sa verificati si sa lasati cat este necesar).

Mie pasca imi place mai dulce daca vi se pare prea mult zahar puneti mai putin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca traditionala cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

lia maria 1

29.04.2011, 19:14

tare buna trebue sa fie si arata grozav de bine

RuxyRux 1

29.04.2011, 19:19

Multumesc Lia draga mea

adry88 1

15.05.2011, 11:54

arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert alivanca