E combinatia perfecta de blat cu crema caramel cu alune prajite din belsug, iar straturile de ciocolata o fac sa fie un desert ciocolatos super ultra mega gustos, foarte similara la gust cu ciocolata Snickers, de unde i se trage si numele :)
Blat:
Glazura 1:
Crema:
Glazura 2:
Blat: Preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hartie de copt.
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se topeste. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt.
Incorporam cu o lingura usor, fara a apasa compozitia.
Intindem bezeaua in tava tapetata si introducem in cuptor pentru aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor).
Cand blatul este usor rumenit, scoateti tava din cuptor.
Lasam sa se raceasca pe un gratar si ne ocupam de glazura 1:
Intr-un vas pe aburi topim 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecam bine si turnam peste blatul racit si o intindem frumos.
Dam la rece pana se intareste bine ciocolata. (Eu o pun de obicei in congelator, sa se inatreasca mai repede, daca nu respectati pasul acesta riscati ca ciocolata alba sa se amestece cu crema).
Crema: Intr-o craticioara caramelizam cele 10 linguri de zahar la foc mic. Cand zaharul este topit complet, adaugam untul si amestecam bine.
Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.
Amestecam galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugam la crema de caramel impreuna cu alunele prajite.
Amestecam continuu si lasam sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase.
Dam la frigider pana cand crema e complet racita (eu o pun in congelator)
Cand e complet rece intindem crema peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba).
Dam la rece din nou prajitura, pentru ca crema sa se intareasca. Cand s-a intarit, facem glazura 2 la fel ca si 1: topim ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei pe aburi si o intindem peste crema de caramel.
Dam la rece pentru cateva ore. Servim cu multa multa pofta!
Va zic ca nu va puteti opri din mancat :))
1
Respectati pasii de racire, pentru ca altfel ciocolata se va combina cu crema.
2
Folositi ciocolata de calitate pentru glazura.
3
Puteti inlocui arahidele cu alune de padure, nuci, migdale prajite sau fistic daca doriti.