O prajitura aromata care se poate servi la un ceai,cafea dar si cu lapte cald sau lapte batut rece :)
Am separat mai intai ouale,am batut albusul spuma cu putina sare,apoi am adaugat zaharul in ploaie si am batut bine cu mixerul pana s-a topit zaharul.
Apoi am adaugat galbenusurile si am amestecat bine,dupa care am adaugat pe rand,untul topit,faina in ploaie care a fost data prin strecuratoare si amestecata cu praful de copt.
Am adaugat la final esenta de vanilie si fructele seci taiate marunt,apoi ciresele din compot scurse de zeama.
Dupa ce au fost toate incorporate,am turnat compozitia intr-o forma de prajitura sau tarta cu model,unsa cu unt,apoi am dat la cuptorul incins la 180°c iar la final am facut testul cu scobitoarea.Am lasat la racit dupa care am scos din forma si am servit o felie cu o cafea buna.
Cum am spus in introducere se poate servi nu numai cu cafea dar si cu un ceai aromat,lapte cald,suc,lapte batut etc.
Sa aveti pofta!