Desert tarta cu prune, mere si nuci

de mirela0911 in Prajituri, 10 Aug 2018 | 5229 vizualizari

 

Este o tarta delicioasa! Crocanta la exterior, interiorul plin de arome si din loc in loc cate o nuca, combinatia ideala de mere, pere si nuci, te face sa tot mananci si sa nu te poti opri. Iar daca este si rece, e perfecta pentru caldura de afara!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 300 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 100 g zahar
  • 200 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 ou

Pt. umplutura:

  • 200 g mere razalite si calite
  • 500 g prune
  • 4-5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg scortisoara
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 2 lg faina
  • o mana de nuca
  • zahar pudra vanilat pt decorat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu prune, mere si nuci:

Blatul: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, praful de copt, untul taiat si oul. Se amesteca cu ajutorul degetelor pana cand se amesteca ingredientele, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. Daca este necesar, se adauga 1-2 lg apa rece. Se da la rece pentru o ora.

Se imparte in doua. O parte se da din nou la rece, iar cealalta foaie se intinde in forma rotunda, dar cu diametrul mai mare decat tava in care se va coace tarta pentru a putea imbraca si peretii acesteia. Se da tava la rece pana se pregateste umplutura.

Umplutura: Eu am pus mere razalite la borcan si imi ramasese aceasta cantitate pe care am folosit-o la tarta. In caz contrar, se curata 3-4 mere, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul si se lasa pana scade siropul. Se adauga scortisoara dupa gust si se lasa la racit.

Prunele se spala si se rup in doua, scotand samburele. Se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, scortisoara si faina. Se amesteca totul bine.

Se scoate tava de la rece. Se unge cu merele razalite, apoi se asaza prunele unele langa altele cu partea din interior in sus. Deasupra se pun din loc in loc nuci.

Cealalta bucata de aluat se intinde in forma rotunda. Se taie fasii si se asaza deasupra tartei in forma de grilaj.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la merele razalite.

2

Se poate pregati si cu altfel de fructe!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu prune, mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora