Prajitura cu frisca si piscoturi

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 2 Ian 2015 | 9755 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura cu 500g de piscoturi, ca sa ne-ajunga (nu mi-a ajuns, mai vreau!), dar se poate face si cu 400g, mai ingusta.

 

INGREDIENTE

  • 500g piscoturi (sau 400g - o punga cu 4 randuri).
  • Cafea:
  • 600 ml apa;
  • 4 lingurite zahar;
  • 7 lingurite cafea.
  • Crema:
  • 5 galbenusuri;
  • o cana de zahar pudra;
  • 500 ml frisca lichida;
  • o cutie de branza topita cu smantana (8 triunghiuri).
  • Pentru ornat: cacao, ness sau ciocolata rasa.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si piscoturi:

Prima data se face cafeaua. Se pun apa si zaharul la fiert si cand se apropie sa dea in clocot, se adauga cafeaua, se amesteca si se ia de pe foc, lasandu-se sa se raceasca.

Se bate frisca.

In alt vas se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care se adauga treptat cate un cub de branza. Apoi se incorporeaza frisca.

Piscoturile se inmoaie in cafeaua strecurata si se aseaza pe tava/platou. Se pune crema, se mai adauga un rand de piscoturi, apoi se pune iar crema.

Se orneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]