Prajitura cu foi si crema de ness

de Sidy in Prajituri, 5 Ian 2011 | 9042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 125 g margarina
  • Crema:
  • 2 plicuri ness( 4 lingurite)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingura apa
  • 100 g zahar praf
  • o esenta vanilie
  • 150 g nuci prajite si sfaramate
  • sare
  • cateva fructe confiate
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 125 g margarina
  • fructe confiate pentru decor( mango)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de ness:

Pentru foi topim margarina si adaugam zaharul apoi mierea si laptele. Omogenizam si lasam sa se raceasca de tot. Adaugam oul si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul obtinut il impartim in doua si intindem doua foi pe care le coacem la foc foarte mic in cuptorul dinainte incalzit. Dupa ce s-au copt foile le taiem pe lunfime in doua, cat foile sunt calde si obtinem astfel 4 foi pe care le lasam sa se raceasca.

Facem crema amestecand nessul cu apa, frisca, sare, zahar , esenta de vanilie. Se bate bine de tot cu mixerul pina se leaga , apoi adaugam nuca si dam la rece cam 20 minute. Adaugam mascarpone si bucatele de fructe confiate.

Pentru glazura topim ciocolata dupa ce am rupto in bucatele mici. O lasam sa se raceasca si apoi o omogenizam cu margarina sau untul batut spuma.

Montam prajitura:o foaie, crema, alta foaie, crema pina se termina toate cele 4 foi si crema. Imbracam prajitura in glazura de ciocolata si o ornam cu fructe confiate. Dam prajitura lunguiata pentru cateva ore la frigider sa se intareasca glazura dupa care se poate portiona.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac