Prajitura cu foi dospite, gem si rahat

de Teo in Prajituri, 27 Noi 2011 | 12337 vizualizari

 

INGREDIENTE

FOI

  • 600 g faina
  • 200 g margarina
  • 4 linguri lapte
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri ulei
  • drojdie cat o nuca

CREMA

  • 100 g nuca macinata
  • 500 g rahar colorat
  • 200 g zahar
  • 1 borcan gem
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi dospite, gem si rahat:

Se framanta o coca mai tare care se imparte in 4 foi.

UMPLUTURA. Se bat albusurile spuma cu 200 g zahar si se amesteca cu nucile, apoi se taie rahatul bucatele. Se intind foile. Peste prima foaie aseazam bucatile de rahat, punem a II-a foaie, peste ea gemul, a III-a foaie, compozitia de nuca , apoi ultima foaie. Se inteapa foaia cu furculita si se da prajitura la cuptor pentru 40'.

Dupa ce s-a copt o lasam putin sa se raceasca, se taie bucati si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi dospite, gem si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Nely