Prajitura cu foi diferite

de mirela0911 in Prajituri, 4 Mai 2014 | 20692 vizualizari

 

Nu stiu care e denumirea corecta a acestei prajituri, reteta am primit-o, insa pot sa va spun ca este foaaaarrrrte buna!

 

INGREDIENTE

Foaia 1:

  • 3 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg faina
  • 100g nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt

Foaia 2:

  • 3 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg faina
  • 100g nuca cocos
  • 1/2 plic praf de copt

Foaia 3:

  • 3 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg apa
  • 4 lg faina alba
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Crema:

  • 9 galbenusuri
  • 250g zahar
  • 350 ml lapte
  • 300g unt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi diferite:

Foaia 1: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cele 6 linguri zahar, se adauga apa. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca bine apoi se toarna in ploaie peste spuma si cu miscari usoare se omogenizeaza compozitia. Pe dosul unei tavi se pune hartie de copt si se toarna compozitia intinzandu-se uniform. Se da la cuptor la foc mediu si se coace timp de cca 15 min, se face testul cu scobitoarea.

Foaia 2 si 3: Se procedeaza la fel ca si la foaia 1 doar ca se folosesc ingredientele uscate, cele enumerate la fiecare foaie.

Se lasa foile sa se raceasca. 

Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul, se toarna laptele si se pune pe baie de aburi pana se ingroasa. Dupa racire, se amesteca crema cu untul mixat si se omogenizeaza. Se imparte crema in 3 parti egale. Intr-o parte se adauga 2 lg cacao si se amesteca bine, iar in celelalte 2 parti se adauga cate 2 plicuri de zahar vanilat.

Asamblarea prajiturii: Peste foaia cu nuca se intinde crema cu cacao, se aseaza foaia cu nuca de cocos, se unge cu crema de vanilie, apoi se aseaza foaia cu cacao. Deasupra se intinde restul de crema si se rade ciocolata sau se poate face o flazura de ciocolata. Eu am preferat sa rad ciocolata amaruie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui vanilia din una din creme cu cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi diferite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

deea_deiutza 1

06.07.2014, 17:17

am facut aseara foile si crema si azi le-am umplut,..sunt ffff tari deloc pufoase ,..de ce?cand am facut totul ca la carte ,sunt f suparata!!!

mirela0911 1

06.07.2014, 20:04

deea_deiutza nu cred ca trebuie sa fi suparata, si eu tot asa le-am facut cu o zi inainte, s-au intarit putin foile dar de la crema se vor inmuia! Cu siguranta maine nu va mai fi asa! astept sa imi spui parerea maine!

deea_deiutza 1

09.07.2014, 12:20

Chiar si asa s-a mancat fff repede,..nu stiu de ce nici nu au crescut,..de la praful de copt trebuia sa creasca foile,..nu stiu unde am gresit,..e ff buna la gust,..cred ca trebuie mai putin cocos,..asa zic,...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, nuca si rom