pentru foi/
pentru crema
Pentru foi se framanta un aluat elastic din ingrediente,se lasa sa se odihneasca 15 minute apoi se inparte in 4 parti egale,se intind foi subtiri care se coc pe rand pe fundul tavii,tapetata cu hartie de copt.
Nu se lasa mult la cuptor,este suficient sa se rumenesca usor pe margini.
Dupa ce s-au copt am pus o tava goala deasupra lor pana s-au racit,ca sa nu se ridice marginile.
Pentru crema,am amestecat faina cu laptele si l-am fiert la foc mic amestecand intr-una pana a clocotit bine.
Cand s-a racit,am mixat bine untul cu fructoza punand cate o lingura de crema cu lapte si o jumatate de sticluta de vanilie.
Am montat prajitura asa:pe prima foaie am pus jumatate din crema,foaie, gem,iar foaie,crema ramasa,foaie.
Am presarat putin zahar pudra si am pus o tava goala pentru greutate si am dat-o la rece pt 3 ore sa se inmoaie foile putin.
Se taie doar cand sunt moi foile altfel risti sa se sfarame!!!!!!!
1
eu nu am avut suc de rosii si am diluat pasta de rosii cu apa si a iesit bun!!