Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti

de Constelatialeu in Dulciuri, 26 Aug 2015 | 5128 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Diana_K.....

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana ( dimensiuni 36/26)
  • 62 biscuiti petite beure
  • Crema
  • 250 g zahar
  • 200 ml apa
  • 250 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 150 g biscuiti macinati
  • cca 600 g gem de piersici
  • Glazura
  • ciocolata topita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti:

Crema: Apa cu zaharul si margarina le punem intr-o cratita pe foc, amestecam pana se topeste zaharul si margarina. Adaugam nuca macinata, biscuitii macinati si cacaoa. Omogenizam bine.

Intr-o tava de dimensiunile foilor de napolitana (36/26) asezam niste folie alimentara. Asezam o foaie de napolitana cu partea cu gaurele mari deasupra, ungem cu jumatate din gem, peste asezam biscuitii, 32 de bucati, apoi intindem crema, peste crema asezam restul de 32 de biscuiti si ultima foaie de napolitana unsa cu gem, tot peste parte cu gaurele mai mari. Asezam peste prajitura niste greutati ca sa presam bine prajitura. Dupa cateva ore o portionam si glazuram cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort din biscuiti, de post