Prajitura cu foi de napolitana

de Steffy in Prajituri, 4 Mai 2012 | 66109 vizualizari

 

Este o prajitura simpla, dar care mi-a reusit mereu. Fratele meu spune ca a mai mancat aceeasi prajitura, aceeasi reteta...insa mai buna ca a mea nu a intalnit, probabil pun mai mult suflet.

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitana (6 foi mari sau 10 foi mici)
  • 2 cani zahar
  • 4 oua
  • o lingura cacao
  • un pachet margarina
  • o esenta de rom
  • 150 g alune sau nuci maruntite
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana:

Se freaca o cana de zahar cu 2 oua intregi si 2 galbenusuri. Cealalta cana de zahar se pune la foc mic la caramelizat. Cand s-a topit bine zaharul, se adauga ouale frecate cu zaharul si se amesteca mereu, tot la foc mic.

Se adauga o lingura de cacao si un pachet de margarina. Cand s-a topit margarina, se ia crema de pe foc si se adauga alunele (nucile) si esenta de rom. 

Crema se pune calda intre foi. Se pune deasupra prajiturii ceva greu pentru a se presa. Se serveste a doua zi.

TIPS-URI

1

Aveti grija sa nu se arda prea tare zaharul pentru ca se va schimba gustul cremei.

2

Crema se face obligatoriu la foc mic si mestecand continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Tati63 1

25.01.2014, 00:11

hmm, Mioritica am i intrebare, e normal sa fie crema foarte subtire, sau am facut ceva gresit?Margarina e un pachet de 500 gr. sau de 250 gr?
Am pus acest lichid intre foi, ca nu pot spune ca e crema, maine sper sa fie cel putin gustoasa cand o voi taia

Steffy 1

25.01.2014, 17:43

Trebuie un pachet de margarina de 250 g, iar crema este ca o smantana care trebuie pusa fierbinte intre foi pentru ca se intareste repede.
Daca vreti sa folositi mai multa crema, puteti carameliza o cana si jumatate de zahar.

delia64 1

29.11.2014, 03:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi Lica (reteta mamei)