Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel

de LUK in Prajituri, 20 Ian 2013 | 36918 vizualizari

 

As putea zice ca asta e prajitura copilariei mele pentru ca nu era sfarsit de saptamana fara ca mama sa nu o prepare..

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 4 oua intregi
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 3 linguri cu lapte
  • 600 gr faina
  • 1 pliculet amoniu pentru prajituri

Pentru crema

  • 4 linguri de zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri de amidon(sau faina)
  • 150 gr unt

Glazura:

  • 50 gr ciocolata
  • o lingura margarina
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel:

  Foi:Mixam ouale si zaharul.Adaugam uleiul si amoniacul dizolvat in lapte.Adaugam faina si omogenizam.Impartim compozitia in 3.Intindem pe rand cate o foaie pe dosul tavii unse cu ulei.Coacem la 150 de grade pana se rumenesc usor(cca 15 minute).Le punem usor pe fiecere separat pe cate o foaie de copt sau blat(daca le suprapuneti asteptati s ase raceasca si  apoi cu grija suprapuneti le,sunt casante)

Crema:Amestecam amidonul cu 50 ml lapte apoi il amestecam cu restul de lapte.Caramelizam zaharul .Cand s-a topit tot turnam cu grija laptele si amestecam.Cand s-a ingrosat luam deoparte.Cand crema a ajuns la temperatura camerei spre rece adaugam untul si mixam.

Glazura:Topim la foc mic ciocolata cu laptele si margarina.

Ungem cu aceasta crema 2 foi.Pe cea de a treia foaie punem glazura fierbinte.Prajitura trebuie sa stea cel putin 5 ore inainte de a fi taiata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

21.01.2013, 20:10

LUK 1

21.01.2013, 20:26

multumesc!chiar e buna,data viitoare as pune mai mult caramel

CetinaMonica 1

18.06.2017, 19:03

Nu am inteles, ai folosit ouale intregi sau doar galbenusurile...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin cu mere si capsuni