Prajitura cu mere si cardamon

de papabundetot in Prajituri, 22 Mar 2014 | 3679 vizualizari

 

Desi aceasta prajitura este printre preferatele mele,totusi pana astazi nu am facut-o niciodata.Bunica mea o facea cand eu eram copil si mi se parea delicioasa desi in acele vremuri nu se gaseau atat de multe ingrediente si condimente cu care sa se poata aromatiza deserturile.

Am luat aceasta reteta de la o fata frumoasa Rocsy Ciobanu,o bucatarasa talentata (bucataras.ro) si profit si de aceasta ocazie sa ii multumesc,dar am modificat-o putin pentru a fi mai aproape de preferintele mele :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru foi:
  • 2 oua+1 galbenus
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 650 gr faina
  • esenta vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie.
  • putin gris la final
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg mere
  • 7 pastai cardamon
  • 75 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si cardamon:

Foile: Intr-un castron am batut bine ouale,apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana cand zaharul s-a topit. Am adaugat apoi uleiul,laptele si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie,esenta,coaja de lamaie si la final,am adaugat usor,amestecand mereu faina.Pentru ca aluatul se ingroasa,dupa ce se adauga toata cantitatea de faina,am trecut de la amestecat la framantat :)..eu am mai avut nevoie de un praf de faina pentru ca aluatul era un pic cam lipicios.

Am lasat aluatul deoparte sa se odihneasca si am pregatit intre timp umplutura.

Umplutura: Am spalat si curatat merele,apoi le-am dat pe razatoarea mare.Intr-o cratita am pus untul,semintele de cardamon din pastai si merele rase pe care inainte de a le pune in cratita le-am stors foarte bine. Am pus apoi umplutura pe foc pana cand merele s-au inmuiat.

Pe blatul de lucru,am presarat faina,am taiat aluatul in 2 parti egale,am intins o foaie din prima bucata,am asezat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am presarat pe foaie si putin gris si am intepat-o din loc in loc cu o furculita,am pus apoi merele si la urma si cea de-a doua foaie,am uns deasupra cu galbenus de ou si am dat prajitura la cuptor la foc mic pentru aproximativ 40-45 min.

Dupa ce am scos prajitura din cuptor am presarat pe ea zahar pudra.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si cardamon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere