Prajitura cu crema de biscuiti

de Alinutza80 in Prajituri, 22 Feb 2013 | 8254 vizualizari

 

Este o prajitura pe care mi-o facea mama mea cand eram mica.

 

INGREDIENTE

Pentru pandispan:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare

Pentru crema de biscuiti:

  • 1/2 kg biscuiti simpli pisati
  • 1 cana de zahar
  • 2 cani de apa
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pachet unt
  • 1 esenta de rom

Pentru ornat:

  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de biscuiti:

Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade.

Blatul de pandispan se prepara asa: albusurile se separa de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate in continuare pana se topeste zaharul si devine ca o bezea.

Galbenusurile se freaca cu uleiul si coaja de lamaie, apoi se adauga peste albusuri si se amesteca bine.

Apoi se adauga faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt mestecand cu o lingura de lemn incet pana se incorporeaza toata faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de pandispan si se baga la cuptor cam 30 de minute pana se rumeneste frumos pe deasupra (se face testul cu scobitoarea).

Crema de biscuiti se pregateste asa:

se pune apa la fiert cu zaharul, cand a dat in clocote se adauga cacaoa. Se da jos de pe foc si se adauga untul, dupa ce se topeste untul se adauga biscuitii pisati si se mesteca bine (trebuie sa nu iasa foarte tare).

Dupa ce se raceste se adauga esenta de rom.

Dupa ce se raceste si blatul se scoate dupa folia de copt si se pune inapoi in tava, dupa care se pune crema si se intinde cu o paleta, apoi se orneaza cu nuca de cocos.

Se baga la frigider putin, apoi se taie cubulete sau romburi dupa preferinta.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

22.02.2013, 22:29

Imi place foarte mult

Cris2711 1

23.02.2013, 00:31

super tare,favoreteta

Alinutza80 1

23.02.2013, 15:25

va multumesc tuturor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de portocale si dulceata de zmeura