Acum ceva vreme am mai pregătit aceste foi şi cred că au fost cele mai fragede foi pe care le-am pregătit. Adică în afară de foile cu miere de albine, care nu au egal.
De fapt, altfel trebuia sa arate prăjitura la final,dar pentru ca nu a ieşit destul de înaltă, am modificat din mers şi a ieşit cam ceea ce vedeţi.
Am profitat de faptul că au apărut căpşunii la piaţă, aşa că am combinat o cremă de vanilie şi una de căpşuni. Foi fragede, puţină ciocolată şi rezultatul a fost delicios.
Foi (4 foi pe tava de 35x28 cm):
Crema de vanilie si mascarpone:
amidon)
Crema de capsuni:
Glazura:
Am pregatit mai întâi foile.
Am mixat galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. Am pus treptat 3-4 linguri de lapte pentru ca zaharul sa se dizolve mai usor.
In laptela ramas am stins praful de copt, apoi l-am adaugat peste oua.
Am pus si uleiul si faina.
Adaugam faina pâna obtinem o compozitie omogena,dar nu foarte tare.
Am acoperit coca cu folie si am lasat-o jumatate de ora la frigider.
Apoi am împartit în 4 bucati si am copt 4 foi pe dosul tavii.
Fiecare foaie am întins-o pe hârtie de copt ,taiata la dimensiunea tavii.Asa le-am manevrat mai usor si le-am putut suprapune când le-am scos din cuptor.
Le-am copt la 180 de grade 12-15 minute.Le-am lasat sa se raceasca si între timp am pregatit cremele.
Am curatat capsunele, le-am taiat si le-am lasat cu zahar pâna s-a format sirop, apoi i-am pus sa fiarba la foc mic.
Dupa ce compozitia a scazut si s-a mai îngrosat, am adaugat o lingura de amidon si scortisoara. Am mai lasat câteva minute, am oprit focul si am lasat-o sa se raceasca.
Pentru crema de vanilie, am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat zeama de lamâie,praful de budinca, vanilia si laptele caldut.
Am transferat totul într-un vas si am pus sa fiarba la foc mic, amestecând tot timpul.
Când budinca s-a îngrosat am pus o folie direct pe suprafata ei si am lasat-o sa se raceasca foarte bine.
Am mixat crema mascarpone si apoi am adaugat treptat budinca de vanilie.
Am umplut foile, am pus o foaie, crema de vanilie, a doua foaie, crema de capsuni, foaia a treia si iar crema de vanilie. Am acoperit cu cea de-a patra foaie.
Am acoperit foile cu o folie si le-am pus la frigider.
Va fi nevoie sa stea peste noapte sau câteva ore bune pentru a se înmuia.
Am taiat pe latimea prajiturii,4 fâşii cu o latime de 7 cm.
Am suprapus câte doua fâşii, punând crema de căpşuni între ele.
Doua fâşii le-am asezat “în picioare”, adica în asa fel ca foile sa fie pe verticala. Am lipit iarasi cele doua rânduri de foi cu crema de capsuni.
Sper ca am fost destul de explicita pentru ca nu am reusit sa fac poze în timpul prepararii.
Pentru glazura am topit ciocolata cu untul pe baie de aburi, iar dupa ce s-a racorit putin, am pus-o deasupra prajiturii si am ornat cu capsuni.
S-aveţi poftă !!