Inca o prajitura gustoasa pe care mama mea o facea foarte des. E partial prajitura Kati, am modifica doar glazura.
Pentru foi frecam margarina cu zaharul si cele 3 galbenusuri, apoi incorporam treptat faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Framantam pe masa de lucru tapetata cu faina pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam aluatul la rece aprox o ora apoi intindem pe rand 3 foi pe care le coacem pe dosul tavii tapetata cu faina, in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 10 minute.
Foaia cea mai nereusita o zdrobim si o folosim pentru crema.
Amestecam foaia zdrobita cu cele 2 linguri de cacao si adaugam laptele usor incalzit. Adaugam apoi esenta de rom si gemul si amestecam bine.
Untul il mixam cu zaharul pudra pana devina spuma.
Impreunam cele doua compozitii adaugand treptat cate o lingura de unt la compozitia de foi zdrobite.
Asezam o foaie pe o plansa si punem toata crema niveland cu un cutit. Asezam peste crema a doua foaie.
In mod normal la aceasta prajitura se face o glazura din spuma de albus, dar eu am preferat sa fac o glazura de ciocolata alba.
Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si untul si turnam peste prajitura niveland cu un cutit.
Presaram peste glazura ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata.