Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Feb 2013 | 15099 vizualizari

 

Este reteta de prajitura chinezesca,nu stiu de ce ii zice asa,dar probabil ca ei au inventat-o .Eu i-am zis reloded si am pus dulceata de caise,ca-mi place combinatia,nuca caise,glazura de galbenusuri...

 

INGREDIENTE

Blat

  • 200 g unt( am folosit margarina rama din asta aveam in casa)
  • 200 g zahar tos ( l-am facut pudra)
  • 200 g nuca macinata
  • 8 albusuri ( au fost ouale mici)
  • 100 g faina
  • 2 linguri cacao

Glazura

  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar tos
  • dulceata de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri:

Blatul.Se freaca untul cu zaharul pana se topeste,se adauga nucile,cacaua si faina,iar la final albusurile batute spuma.Se tapeteaza o tava(20/30) cu hartie de copt,se toarna compozitia in ea si se da la cuptorul preincalzit cca 15 min.

Intre timp pregatim glazura de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu zaharul pana ce totul capata o consistenta densa si vascoasa.Dupa ce scoatem tava din cuptor,dupa cele 15 min,punem bucatelele de dulceata si turnam glazura de galbenusuri,dam tava din nou la cuptor pana glazura se intareste.

Se taie rece,cu un cutit incalzit in apa fierbinte.Optional se poate rade ciocolata.Eu am vrut sa fac niste semne chinezesti,dar mi-am dat seama ca nu mai am ciocolata.

TIPS-URI

1

reteta este cu 6 oua mari,ale mele au fost mici si am folosit 8

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ana_O 1

03.02.2013, 23:37

ce frumusete trebuia sa-i pui reloded la nume, daca asa ii zici tu

Panacris 1

09.09.2013, 06:39

roxana_simona 1

09.09.2013, 10:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac