Aceasta prajitura se poate face atat cu mere, cat si cu dovleac, dar si cu gem. Eu de aceasta data am facut-o cu dovleac. Din pacate nu am facut poze de la inceput, dar rezultatul nu a durat decat o ora, ca a fost devorata imediat :))
Se curata merele de coaja, se dau pe razatoare si se pun la calit cu zahar dupa gust si un praf de scortisoara (aceeasi metoda si pentru dovleac). Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se omogenizeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul de oua,alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura, dar sa fie mai gros decat cel de clatite. Se toarna jumatate din cantitate in tava unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit. Se scoate, se pun merele calite sau dovleacul, se toarna restul aluatului si se pune la copt pentru 40 de minute.
Cand este gata se pudreaza cu zahar, dar se taie cand este rece.
1
se poate prepara si cu gem.