Red Velvet Cupcakes (cu suc de sfecla rosie)

de Nu e moft in Prajituri, 15 Apr 2014 | 3529 vizualizari

 

Reţeta conţine colorant roşu, lichid. Eu am folosit suc de sfeclă roşie şi nu mi s-a parut că afecteză gustul prajiturii, dimpotrivă, a potenţat şi mai mult cacaua, dându-i un gust puternic, de ciocolată.
Culoarea nu a ieşit de un roşu intens, ca în fotografiile de pe internet…
Cu toate astea, mi-a plăcut contrastul dintre blat şi crema de brânză, cu aromă de apa de trandafiri, chiar foarte mult, şi cred că ar fi mers si nişte zmeură.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 140 g făină
  • 3 g bicarbonat
  • 25 g cacao
  • 115 g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 125 ml lapte bătut
  • extract vanilie
  • 140 g zahăr pudră
  • 25-30 ml suc de sfeclă roşie
  • 1 ou mare
  • DECOR
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 200 g cremă de brânză
  • 10-15 ml suc de sfeclă roşie
  • 2 linguri apă de trandafiri
  • 80 g zahăr pudră
  • amarene sau cirese confiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red Velvet Cupcakes (cu suc de sfecla rosie):

Pasul 1

Ingredientele uscate se amestecă într-un bol (făina, cacaua, bicarbonatul). 

Pasul 2

Untul se bate spumă cu zahărul şi vanilia. 

Pasul 3

Peste untul spumă am adăugat oul bătut ca pentru omletă, şi jumătate din amestecul ingredientelor uscate. 

Pasul 4

Încorporaţi în aluat şi laptele bătut şi sucul de sfeclă roşie. 

Pasul 5

La final, amestecaţi cu o paletă restul ingredientelor uscate.

TOPPING

Pasul 6

Frişca se bate separat. Crema de brânză se spumează cu zahărul. Am adăugat sucul de sfeclă roşie şi apa de trandafiri, iar la sfârşit, am unit crema de brânză şi frişca amestecând uşor, cu o paletă. 

Pasul 7

Aluatul se împarte în 12 forme de cupcakes şi se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute, la 180 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cupcakes (cu suc de sfecla rosie)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu caramel