Red Velvet Cupcakes (cu suc de sfecla rosie)

de Nu e moft in Prajituri, 15 Apr 2014 | 3833 vizualizari

 

Reţeta conţine colorant roşu, lichid. Eu am folosit suc de sfeclă roşie şi nu mi s-a parut că afecteză gustul prajiturii, dimpotrivă, a potenţat şi mai mult cacaua, dându-i un gust puternic, de ciocolată.
Culoarea nu a ieşit de un roşu intens, ca în fotografiile de pe internet…
Cu toate astea, mi-a plăcut contrastul dintre blat şi crema de brânză, cu aromă de apa de trandafiri, chiar foarte mult, şi cred că ar fi mers si nişte zmeură.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 140 g făină
  • 3 g bicarbonat
  • 25 g cacao
  • 115 g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 125 ml lapte bătut
  • extract vanilie
  • 140 g zahăr pudră
  • 25-30 ml suc de sfeclă roşie
  • 1 ou mare
  • DECOR
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 200 g cremă de brânză
  • 10-15 ml suc de sfeclă roşie
  • 2 linguri apă de trandafiri
  • 80 g zahăr pudră
  • amarene sau cirese confiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red Velvet Cupcakes (cu suc de sfecla rosie):

Pasul 1

Ingredientele uscate se amestecă într-un bol (făina, cacaua, bicarbonatul). 

Pasul 2

Untul se bate spumă cu zahărul şi vanilia. 

Pasul 3

Peste untul spumă am adăugat oul bătut ca pentru omletă, şi jumătate din amestecul ingredientelor uscate. 

Pasul 4

Încorporaţi în aluat şi laptele bătut şi sucul de sfeclă roşie. 

Pasul 5

La final, amestecaţi cu o paletă restul ingredientelor uscate.

TOPPING

Pasul 6

Frişca se bate separat. Crema de brânză se spumează cu zahărul. Am adăugat sucul de sfeclă roşie şi apa de trandafiri, iar la sfârşit, am unit crema de brânză şi frişca amestecând uşor, cu o paletă. 

Pasul 7

Aluatul se împarte în 12 forme de cupcakes şi se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute, la 180 de grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Red Velvet Cupcakes (cu suc de sfecla rosie)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose din albusuri cu dulce de leche