Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Ian 2013 | 7126 vizualizari

 

Reteta am gasit-o mai de mult pe un blog spaniol...este foarte buna, pufoasa si parfumata!:)

 

INGREDIENTE

  • 250 g dovleac copt
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 7 linguri si jumatate ulei(reteta era cu ulei de masline, dar eu am folosit ulei de floarea-soarelui)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara:

Intr-un vas punem ouale, praful de sare, 150 g zahar si mixam pana cand se albeste putin compozitia.

Adaugam apoi dovleacul pasat cu furculita, coaja de portocala, scortisoara si omogenizam usor.

Adaugam uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam o tava dreptunghiulara de yena cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem compozitia in tava si nivelam.

Lasam compozitia sa se odihneasca in tava timp de 5-10 minute, apoi presaram deasupra compozitiei zaharul ramas(50 g) si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste alaturi de o ceasca de cafea(bombon) sau lapte.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac