Bomboane de biscuiti cu glazura de ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 3 Sep 2013 | 7338 vizualizari

 

Este o compozitie de salam de biscuiti dar cu alta ,,destinatie "...:)

 

INGREDIENTE

  • 350 g biscuiti
  • trei sferturi pachet unt
  • o ceasca mica apa
  • o cana zahar
  • esenta rom
  • 5 linguri cacao
  • 6 caise confiate
  • un pachetel mic cu stafide
  • 4 cuburi rahat
  • o tableta de ciocolata cu alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de biscuiti cu glazura de ciocolata:

Stafidele se pun la inmuiat in sirop, alcool etc, dupa preferinta.Biscuitii se faramiteaza si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga stafidele, caisele confiate taiate bucati mici, rahatul taiat cuburi.Intr-un ibric se face o compozitie din apa, zahar, cacao, esenta de rom. La final se pune untul. Aceasta se adauga peste biscuiti si se omogenizeaza foarte bine. Se da la rece cateva ore. Eu am lasat peste noapte.  Dupa ce trece acest timp, din compozitia data facem bombonele potrivite, avand palmele umede. 

Se pun pe o farfurie si se dau la rece. 

Glazura: ciocolata se pune la incalzit cu o lingura de apa. Cand este gata se pune cu lingurita pentru bomboanele de biscuiti.Se da la rece. 

 

PS. La noi n-au mai rezistat:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de biscuiti cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

alilianaa 1

04.09.2013, 08:34

Corina, Ica

Bya Ralu 1

04.09.2013, 10:24

bune

alilianaa 1

04.09.2013, 12:40

Bya

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]