Este un alt fel de pasca, de fapt o reteta de cheese-cake, dar care inlocuieste cu mult succes pasca traditionala.
Pentru blat: amestecam toate ingredientele, scoase din frigider cu cateva ore inainte (sau lasate peste noapte) si aflate la temperature camerei, pana obtinem un aluat omogen.
Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru 30 minute.
Intre timp, se pun stafidele in apa calduta cu esenta rom pentru a se umfla.
Preparam umplutura: punem toate ingredientele (exceptind stafidele) la robot, mixam, iar apoi adaugam stafidele scurse.
Aluatul il intindem intr-o forma rotunda (de tort, cu inel, e mai bine! ) tapetata cu hartie de copt. E bine ca aluatul sa treaca putin peste marginea de sus a tavii. Daca nu se intampla lucrul acesta, nu e nimic grav. Dam la copt, fara umplutura, si lasam 10 minute.
Dupa 10 minute scoatem, turnam umplutura si dam din nou la cuptor pentru 45 minute. Scoatem dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se trage inelul formei si se presara zaharul pudra, migdalele si fisticul.
Sursa: o revista Click, 2009