Prajitura cu dovleac

de divainbucatarie in Prajituri, 22 Noi 2010 | 9244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 20 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 1 pachet de margarina
  • 3 linguri de smantana
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg dovleac ras
  • 250 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Punem dovleascul ras pe razatoarea mare, cu zaharul ,intr-o oala pe foc si fierbem cam 20-30 de minute, pana se moaie. Cand incepe sa se moaie adaugam scortisoara si mai lasam 5 minute pe foc. Este indicat sa mestecati in oala cat de des puteti pentru a nu se lipi. Sunt mai multe soiuri de dovleac: unii mai zemosi, altii mai putin. Daca aveti prea multa zeama lasata dupa fierbere o scurgeti.

Amestecam intr-un vas ingradientele pentru aluat (praful de copt amestecat cu faina ) si apoi framantam bine aluatul. Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi. Asezam o foaie in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, punem apoi dovleac si deasupra cealalta foaie. Se coace la 180° C timp de 45 de min. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Pudram cu zahar pudra si putina scortisoara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Teo 1

22.11.2010, 20:49

prajitura cea mai iefina si mai gustoasa !ce bine arata !

Laly 1

22.11.2010, 22:47

Vreau si eu o feliuta

divainbucatarie 1

23.11.2010, 10:11

MULTUMESC TEO! LALY, CU MARE DRAG ITI TRIMIT O FELIUTA!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI BEZEA