Separam oualele, curatam merele de coaja le dam pe razatoarea mare. Amestecam zaharul, galbenusurile si merele razuite.Batem spuma albusurile si apoi incorporam amestecurile.Separam compozitia in doua. Intr-una punem 5 lg faina iar in celalalta punem 3 lg faina si 2 cacao. Si la fiecare cate o jumatate de lingurita de praf de copt.
Tapetam o tava rotunda si incepem sa punem compozitia. Eu am pus o lg compozitie alba, o lg compozitie neagra si tot asa pana am terminat compozitia si am bagat la cuptor cca 30 min la 180º C. FACEM TESTUL CU SCOBITOAREA!
Facem o cana de sirop din zahar, scortisoara si apa (la rece).
Cand checul e copt si racit turnam siropul peste el, apoi facem o glazura din ciocolata, lg de apa, lg de ulei,1 lg cacao, un pic de scortisoara.Turnam peste Chec si servim.
am presarat si un pic de nuca de cocos...