Desert prajitura Fanta

de nana in Prajituri, 19 Mai 2019 | 2859 vizualizari

 

Negru, alb și portocaliu

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • Cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Pentru crema:
  • 500 g brânza de vaca (eu folosesc de la Lidl)
  • 1 fiola esența de vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • 190 g unt topit
  • Glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar
  • 800 ml suc fanta de portocale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fanta:

Blatul:
Albușul se amesteca bine pana devine tare (cu sare), și se da la frigider. Gălbenușul și zaharul se bat bine pana devine cremos, pui uleiul in fir subtire. Faina, cacao și praful de copt se amesteca și apoi se pun peste crema de galbenus și amesteci bine, apoi unești cu albușul (se amesteca ușor pana devine o crema densa).
Intr-o tava pui foaie de copt și întinzi compoziția de blat apoi dai la cuptor 35-40 minute la 148grade. Când e gata, lasi blatul la răcit (eu îl pun in congelator pana se răcește).

Crema:
Amesteci bine untul moale cu zaharul, pana devine o crema apoi pui esența de vanilie și brânza și amesteci bine pana Se unesc toate.
După ce s-a răcit blatul, întinzi crema uniform peste blat și lsi sa stea la frigider 2 ore.

Glazura:
Pui 500 ml de suc intr-o crăticioară la fiert, și separat Amesteci budinca cu zaharul și pui peste 300 ml suc sa se formeze o crema. Când sucul din crăticioară începe sa fiarbă ,torni compoziția de budinca Și amesteci încontinuu pana e gata . Lasa glazura la răcit pana in momentul când se poate întinde peste crema de brânza (când pui glazura, trebuie sa curga singura peste toată suprafața cremei).
Apoi Lasa la frigider câteva ore, de preferat peste noapte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert haiose