Retete de Pasti
Pregătim cele 3 foi de prăjitură
Amestecăm toate ingrediente, doar smântâna o adăugăm treptat. Vom obţine un aluat elastic din care vom obţine 3 foi. Împărţim aluatul în 3 părţi şi pe fiecare o întindem pe o tavă unsă şi tapetată cu făină sau pe hârtie de copt. Adăugăm puţină făină de fiecare dată când aluatul devine prea lipicios. Este normal pentru că aşa trebuie să fie textura foilor, moale, pufos şi fraged. După ce întindem foaia trebuie să aplicăm găurele cu o furculiţă pentru a elimina umflăturile din timpul coacerii(în poză avem o foaie gata coaptă, găurelele le-am făcut înainte de coacere).
Timp de coacere 6-7 minute la foc mic. Culoarea foilor coapte trebuie să fie rozalie, mai mult albă. După coacere lăsăm foile să se răcească complet.
Pregătirea cremei
Fierbem laptele cu făina şi lăsăm să se răcească.
Omogenizăm untul(la temperatura camerei) cu zahărul, zeama de lămâie şi coaja de lămâie.Folosiţi un unt gras de peste 80%.După ce s-a răcit crema din lapte şi făină, omogenizăm cele doua compoziţii. Ungem fiecare foaie cu cremă.Deasupra vom pune glazură de ciocolată.