Prajitura cu branza proaspata de vaci

de mena29 in Prajituri, 14 Oct 2010 | 5732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400g faina;
  • 1pachet de margarina sau unt
  • 150g zahar pudra;
  • 1 galbenus de ou;
  • 1 praf de copt;
  • 3 linguri cacao;
  • putina sare.
  • Pentru umplutura:
  • 500g branza proaspata de vaci;
  • 250g zahar farin;
  • 3 galbenusuri;
  • 1plic de zahar vanilat;
  • 2-3 biscuiti rasi;
  • 4 albusuri spuma.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza proaspata de vaci:

Se framanta bine un aluat din ingredientele pentru aluat.Jumatate din aluat se intinde in tava tapetata cu hartie de copt iar cealalta jumatate se pune intr-o punga si se baga la congelator pentru 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura.Branza de vaci se amesteca cu zaharul,cele trei galbenusuri,vanilia si cei 2-3 biscuiti rasi sau zdrobiti.La urma se adauga spuma din albusuri.Se pune umplutura peste aluatul din tava si deasupra se rade pe razatoarea mare cealalte jumatate de aluat care a stat la congelator.Se coace cca.40min. la 180gradeC.Eu de obicei faceam aceasta prajitura intr-o tava de 25/35cm si de aceasta data am facut-o in tava mare de la cuptor iar din aceasta cauza nu a iesit foarte inalta insa gustul a fost acelasi asa ca s-a dus repede.Am facut prajitura in urma cu vreo doua luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza proaspata de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (19)

mena29 1

18.10.2010, 08:28

Adina,sigur ca da

jurnalulanei 1

28.10.2010, 13:11

vreau si eu o bucatica!

mena29 1

29.10.2010, 19:24

cu mare drag

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si mere