Prepararea blatului:
Intr-un castron adaugam ingredientele uscate (faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare). In alt bol adaugam ingredientele umede (lapte, apa, ulei, oua, zeama de lamaie). Amestecam fiecare compozitie.
Compozitia umeda se adauga peste cea uscata, omogenizam, turnam in tava de copt cu hartie de copt sau unsa cu unt/ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, temperatura medie, pana trece testul scobitorii. Scoatem si lasam pe un gratar sa se raceasca.
Siropul:
Zaharul il punem intr-o craticioara pe foc si tinem pana se caramelizeaza, turnam apa si lasam sa se topeasca caramelul. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam esenta de rom.
Crema:
Untul la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pudra. Adaugam cacaoa, esenta de rom si omogenizam.
Asamblare:
Blatul copt si racit se taie in 2 pe orizontala in doua foi egale ca grosime. Se insiropeaza cu 1/2 din cantitatea de sirop, se pune 1/2 cantitate de crema pe unul din blaturi, se niveleaza si se acopera cu cel de-al doilea blat ,se acopera cu cealalta 1/2 din crema ramasa. Se da la rece pana se intareste crema, apoi se portioneaza cuburi. Peste fiecare cub se va turna cate 1 lingura de ciocolata topita si cate o bezea de frisca.