Maine am o aniversare in familie,tatal meu implinste 72 de ani,asa ca m-am apucat sa fac ceva dulce,nu stiu cat de bine mi-a iesit,dar m-am straduit.
Blatul:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana se topeste,apoi galbenusurile,unul cate unul.La final se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 35/25) se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa blatul la racit,cand s-a racit se taie in doua.
Crema:
Apa cu zaharul,cacaoa si ciocolata pe baie de abur pana devine o crema mai legata,se lasa 10 min sa se racoreasca si se adauga margarina,se incorporeaza bine,apoi biscuitii sfaramati bine.Se omogenizeaza si se mai lasa la rece.
Asamblare:
Se aseaza prima foaie pe o tava,se toarna din crema inca calduta,sa intre in blat,se da 20 min la frigider,apoi se intinde peste crema merele calite ( un strat nici gros dar nici foarte subtire,fiecare cat crede de cuvinta),apoi se mai intinde un stat de crema( ea este inca calduta si mai moale).Se aseaza peste ,foaia a doua si deasupra se intinde restul de crema si se da la frigider sa se intareasca.Se orneaza in functie de preferine.Eu am folosit niste pasta de zahar si ciocolata topita.
1
pasta de zahar am achizitionat-o cand am fost in vacanta,este foarte buna,dar nu stiu sa va spun cum este facuta...nu cunosc norvegiana....