Foi de napolitana cu nuca si caramel

de T I M E A in Prajituri, 26 Mar 2013 | 19145 vizualizari

 

Inca un desert care se afla in topul preferintelor mele. Doar ca nu e indicat sa il fac prea des pentru ca, contine foarte mult zahar si nu prea ma pot opri din mancat cand am asa ceva in casa.
Deci daca faceti aceasta prajitura aveti grija sa consumati cu masura! Daca puteti bineinteles :)

 

INGREDIENTE

  • 6 foi mici de napolitana (sau 3 foi mari taiate in doua cum am facut eu)
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de apa
  • 6 linguri faina
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 250 gr unt (sau margina Rama Maestro)
  • 1 cana nuca prajita si taiata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu nuca si caramel:

Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat  pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda.

Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi in momentul in care turnati apa) si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat, apoi luam de pe foc si lasam la racit.

Nuca o maruntim si o punem la prajit intr-o tigaie miscand tigaia sa nu se arda. Separat mixam ouale cu cele 5 linguri de zahar, adaugam faina si apoi siropul de zahar caramelizat.

Turnam intr-un vas rezistent la foc si punem pe foc mic amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca.

Luam de pe foc si adaugam untul amestecand pana se topeste.

Adaugam si nuca prajita, amestecam si lasam la racit.

Cand crema a ajuns la temperatura camerei ungem pe rand fiecare foaie si le asezam una peste alta.Ultima foaie ramane neunsa.

Asezam ceva greutate peste foi si le lasam la frigider pana a doua zi sau cel putin asa e ideal, eu am mancat dupa vreo 2 ore 

TIPS-URI

1

Puntru a arata mai festiv puteti picura deasupra glazura de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cocos, jeleu de capsuni si foi de napolitane