Printre prajiturile care in general le pregatesc iarna este si aceasta. Foile fragede cu nuca si crema aromata de caramel o fac sa fie o prajitura perfecta pentru mesele festive.
"Bunatati pentru Craciun".
Foi:
Se amesteca ouale cu laptele, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul si uleiul. Adaugam un praf de sare.
Adaugam faina si nuca si framantam un aluat omogen, nelipicios.
Se imparte aluatul in 4 parti egale din care se intind foi dreptunghiulare de 30/20 cm si se coc pe dosul tavii 10 min.
Se pun una peste alta cu foia de copt fiecare.
Crema:
Se caramelizeaza 100 de gr de zahar la care se adauga apoi untul si laptele amestecat cu amidonul si se fierbe pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta apoi se lasa la racit.
Impartim crema in 3 parti si umplem foile pe care le suprapunem cu atentie. La inceput se pot rupe usor dar se vor inmuia apoi de la crema.
Infoliem foile umplute si le dam la rece pentru 5-6 ore. Se decoreaza cu ciocolata topita si nuca macinata. Se portioneaza si se servesc cu pofta.