Prajitura cu crema de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 7 Sep 2013 | 20833 vizualizari

 

Multumesc Paula (Poliana) pentru reteta de crema,este absolut dementiala.

 

INGREDIENTE

Blat :  

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar (cu varf)
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa

  Sirop :  

  • 350 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 lingura esenta de rom

  Crema de ciocolata

  • 300 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 270 g ciocolata neagra(eu am avut 180 g neagra si 90 cu lapte)
  • 150 g unt(80% grasime)

  Glazura:  

  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Blat:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa.

Adauga uleiul ,apa si galbenusurile .

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua.

Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri si amesteca usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.

Sirop:

Fierbe apa cu zaharul timp de 3-4 minute apoi adauga romul si lasa-l la racit.

Crema:

Amesteca galbenusurile cu zaharul,adauga amidonul ,cacaua si laptele fierbinte in fir subtire si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Ia de pe foc ,adauga ciocolata bucatele si amesteca pana se topeste ciocolata.

Adauga si untul taiat bucatale si bate energic cu un tel pana devine o crema omogena si lucioasa.

Lasa crema la racit .

Asamblare:

Pe o tava/platou pune prima parte din blat si insiropeaza cu 1/2 din sirop.

Pune crema racita,niveleaza bine si acopera cu al 2-lea blat.(insiropat)

Da prajitura la frigider pentru 8 ore(eu am lasat-o peste noapte)

Portioneaza prajitura in bucati potrivite(mie mi-au iesit 15) .

Topeste ciocolata cu untul si frisca lichida apoi glaseaza fiecare prajitura si decoreaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (43)

Lavinia 1

09.09.2013, 09:37

Multumesc frumos pentru aprecieri

Raluca57 1

15.09.2013, 20:31

Crema este exceptionala!!!! va recomand sa o folositi la prajituri si torturi. Felicitari!!!! f f f buna prajitura. Eu am inlocuit glazura cu un jeleu din zmeura (reteta tot de pe BUCATARAS) pentru ca aveam niste zmeura cam sfaramata. F buna si asa!!!

Lavinia 1

16.09.2013, 09:32

Raluca ma bucur din suflet ca ti-a placut!Multumesc frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foaie sfaramata