O prajitura cu inspiratie de la Alina buhuhu:)) ...face fata asta niste prajituri dementiale!>:D
pentru blat:
pentru crema de capsuni:
pentru crema mascarpone cu rodie:
pentru insiropat blatul:
Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul sau untul topit si racit. Separat, se amesteca faina cu sarea si cacaua. Se adauga ingredientele uscate la cele umede, amestecand usor de jos in sus pana la incorporarea completa. Se pune blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Va rezulta un blat nu foarte inalt, depinde de marimea tavii.
Pentru crema de capsuni: pune la dezghetat capsunile intr-o sita cu castron. In siropul lasat pune la inmuiat gelatina, apoi pune la flacara mica si lasa pana se dizolva. Capsunile se trec prin robot pana rezulta un piure fin. Frisca se mixeaza cu zaharul pudra, iar la final se adauga smantana. La piureul de capsuni se adauga gelatina diluata si se amesteca. Mixtura de capsuni se adauga la frisca mixata si se amesteca usor si nu mult sa ramana marmorata. Se da la frigider pentru 15-20 minute.
Pentru crema de mascarpone si rodie: se pune la inmuiat gelatina in laptele condensat pentru 10 minute. se pune pe foc mic si se amesteca pana la diluarea gelatinei. Atentie sa nu fiarba!!! Frisca se mixeaza cu zaharul, se adauga mascarponele, iar la final laptele condensat cu gelatina. Se adauga in crema semintele de la 1 rodie. Se da la frigider pentru 15-20 minute.
Pentru decor: se pun toate ingredientele intr-un ibric. Cand apa a scazut suficient se scot mirodeniile. Se lasa siropul pe foc pana se caramelizeaza usor, sau pana capata culoarea chihlimbarului. Caramelul fierbinte se intinde pe o hartie pergament si se lasa sa se raceasca. Se rupe sau se taie in bucati, dupa preferinte.
Pentru asamblare: tava in care a fost copt blatul se captuseste cu folie alimentara. Se pune blatul in tava si se insiropeaza. Se pune peste blat crema de capsuni si se da la frigider pentru 40 minute. Verificam sa vedem daca crema s-a intarit si punem crema de mascarpone cu rodie. Dam din nou la frigider pentru 40 minute sau pana cand cele doua creme sunt intarite complet. Se orneaza cu bucati de caramel. Sa va fie de bine!!