Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

de mirela0911 in Prajituri, 26 Feb 2017 | 3749 vizualizari

 

E o prajitura delicioasa in aceasta combinatie: branza, cioco, afine....

 

INGREDIENTE

Pt. blatul 1:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 lg nuca macinata
  • 2 lg faina
  • 1 lgt praf de copt

Pt. blatul 2:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 550 g branza dulce de vaci
  • 250 g smantana
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • gem de afine
  • bombonele colorate
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine:

Blatul 1: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna. Se presara peste albusuri si se incorporeaza cu miscari lente. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 15-20 de minute, se face testul scobitorii. Se scoate din tava, se asaza pe un gratar si se lasa la racit.

Blatul 2: Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare si zaharul pentru 8-10 miinute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Se toarna in aceeasi tava ca si la primul blat, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Se lasa apoi la racit,dupa care se taie in doua.

Crema: Ciocolata rupta bucati se pune la foc mic impreuna cu laptele pana se topeste. Se lasa sa se raceasca usor.

Branza se mixeaza cu smantana si zaharul pudra vanilat. Se adauga cate putin din ciocolata si se mixeaza bine pana la incorporarea totala.

Pe un platou, se asaza o parte din blatul 2 (cel taiat in doua). Se unge cu gem de afine, apoi cu o parte din crema de branza. Se asaza blatul cu nuca, cu fata in jos, desprinzand apoi usor hartia de copt. Se unge si acesta cu gem de afine, cu o parte din crema, iar deasupra se asaza cea de-a doua parte din blatul 2.

Ultimul blat se acopera cu un strat mai subtire de crema de branza si se presara bombonele colorate. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii este de 20 x 30 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Petre Roman