O prajitura minunata cu o crema delicioasa!
Mai intai, pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si cacao si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam cu lingura si dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade, pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Iese un blat subtire ca cel de rulada. Lasam blatul la racit si, cand este complet racit, il taiem prin doua, dar nu pe vertical, ca nu este suficient de gros ci ca in imaginile urmatoare.
Pregatim crema: mixam spuma frisca lichida, adaugam smantana si mixam in continuare, pana cand este suficient de tare. Adaugam biscuitii maruntiti bine la blender, zaharul pudra si amestecam pana incorporam bine.
Trecem la asamblarea prajiturii: punem primul blat in tava, o insiropam cu lapte si punem deasupra crema. Nivelam, adaugam celalalt blat si insiropam. Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam laptele sa se subtieze si o punem deasupra prajiturii.
Portionam, punem cate o visina din compot deasupra si radem ciocolata alba.
1
Se poate insiropa blatul si cu compot de visine.
2
Puteti topi ciocolata alba si sa ornati dupa preferinta.