Eclere cu mousse de capsuni

de Criss in Prajituri, 2 Iul 2014 | 4368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 150 g unt/margarina
  • 15 linguri apa
  • 150 g faina
  • 5 oua medii
  • Crema de vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina sau amidon
  • 1 ou
  • 2-3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • Mousse de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 3 linguri zahar (se poate si mai mult)
  • 1 lingurita gelatina
  • 1 lingura apa
  • 250 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu mousse de capsuni:

Intr-un vas se pune apa si margarina si se pune vasul pe foc mic. Cand margarina s-a topit si incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna toata faina. Se amesteca bine cu o lingura pana se inglobeaza faina. Se adauga apoi pe rand cate un ou si se amesteca bine cu mixerul. Nu se adauga urmatorul ou pana cand primul nu e bine inglobat . Se toarna amestecul intr-un posh si se spriteaza gramajoare rotunde intr-o tava pe hartie de copt.
Se pune tava in cuptorul preincalzit si se coc eclerele aproximativ 30 minute. Dupa racire se taie capacele si se pune un strat de crema de vanilie si unul de mousse de capsuni.    Pentru crema, se amesteca toate ingredientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci. Fructele se zdrobesc cu mixerul vertical. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta.

Cojile se taie, se pune crema de vanilie si peste crema de vanilie, cu un posh se spriteaza mousse-ul de capsuni. Se pun eclerele in frigider sa se intareasca mousse-ul, apoi se glazureaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu ciocolata