Mai facusem prajitura asta dar cu mascarpone, insa de data aceasta am zis sa o fac asa cum era in reteta initiala, reteta care circulase o vreme pe net si a facut mare tam tam. Nici nu e de mirare, la cat e de buna!
Pt. blat:
Pt. crema cocos:
Pt. crema de vanilie:
Blatul: Faina, praful de sare, cacaoa, zaharu si praful de copt se amesteca impreuna. Se taie untul bucatele mici si se amesteca cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat mai sfaramicios. Se adauga smantana si se framanta un aluat omogen. Se imparte in doua si se intind foile pe rand. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza una din foi.
Crema de cocos: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare. Se toarna nuca de cocos si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spuma. Crema obtinuta se toarna peste foaia din tava, iar deasupra se aseaza cu grija cea de-a doua foaie.
Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru cca 15/20 de minute. Se scoate tava si se lasa sa se raceasca.
Crema de vanilie: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile cu zaharul, faina si budinca. Se toarna in fir subtire laptele si se amesteca cu ajutorul unui tel pentru a nu se face cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand tot timpul. Cand s-a obtinut consistenta dorita se ia de pe foc si se pune untul. Se omogenizeaza bine, se adauga si esenta de vanilie si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se amesteca crema de vanilie cu branza apoi se toarna peste prajitura si se niveleaza. Se da la rece cel putin o ora dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Branza in crema de vanilie este optionala.
2
Daca nu aveti budinca la indemana, se poate prepara si fara, eventual adaugati o lingura de faina in plus.
3
Se poate prepara o glazura deasupra, sau se poate rade ciocolata.