Pai sa va explic cum sta treaba cu ciresele plimbate.....cand ne-am intors de la Constanta cu trenul , dar nu ala de Franta, din gara am cumparat niste cirese sa mananc pe drum, erau mari, carnoase si frumoase si tare mi-au facut cu ochiul....ideea este ca nu le-am mancat pe toate si au stat frumos la frigider pana mi-a picat pata pe ele sa le fac felul....
Am folosit o forma de ceramica rotunda, am udat forma si am pus hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.
Galbenusurile le-am mixat cu uleiul si apoi le-am incorporat in albusuri cu miscari lente, de jos in sus.
Ciocolata am maruntit-o si am incorporat-o in compozitie, la final am adaugat faina cernuta. Am turnat compozitia in forma si apoi am asezat ciresele. Am dat forma la cuptorul preincalzit,incercam cu o scobitoare daca este gata, cu 10 min inainte sa scoatem din cuptor am presarat zahar brun. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi portionam, se poate pudra cu zahar.