Am mosmondit si eu ceva dulce,asa pe vino sa te las,ca nu prea am chef.......
Blat : Separam albusurile de galbenusuri .Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile,omogenizam.La final adaugam praful de crema si lingura de faina.Compozitia obtinuta o impartim in doua si coacem doua foi.Tapetam o tava cu hartie de copt ( 20/28 cm dimensiunea tavii ),turnam jumatate din compozitie,nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Procedam la fel si cu restul de compozitie.
Crema : Ciocolata o maruntim,o punem intr-o craticioara si adaugam frisca lichida,punem pe foc,pana se topeste ciocolata,avand grija sa nu dea in fiert.Dupa ce s-a topit,dam craticioara la congelator pentru cca 15 min.Eu m-am luat cu altele si a trecut mai mult timp.Untul lasat de seara la temperatura camerei il spumam bine.Scoatem din congelator ciocolata si o mixam bine,apoi adaugam untul,amestecand usor pana se incorporeaza bine.
Frisca : Mixam frisca lichida cu smantana de frisca pana obtinem o frisca ferma care nu pica dupa tel.
Asamblare : Pe un platou asezam prima foaie,intindem crema uniform,apoi punem foaia a doua,presam putin sa se prinda bine,deasupra intindem un strat de frisca ,nu foarte gros,restul de frisca il folosim pentru a decora foecare bucatica de prajitura.Portionam prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.Asezam pe fiecare bucatica cate o cireasa din dulceata si apoi presaram decoratiuni de ciocolata.