Prajitura cu ciocolata tiramisu

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 6782 vizualizari

 

Am mosmondit si eu ceva dulce,asa pe vino sa te las,ca nu prea am chef.......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 1 plic de creme ole de vanilie
  • Crema
  • 200 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 100 ml frisca lichida creme patiserie
  • 100 g unt cu peste 80 % grasime
  • Decor
  • frisca
  • 200 g smantana dulce pentru frisca
  • 100 ml frisca lichida creme patiserie
  • decor din ciocolata
  • cirese din dulceata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata tiramisu:

Blat : Separam albusurile de galbenusuri .Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile,omogenizam.La final adaugam praful de crema si lingura de faina.Compozitia obtinuta o impartim in doua si coacem doua foi.Tapetam o tava cu hartie de copt ( 20/28 cm dimensiunea tavii ),turnam jumatate din compozitie,nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Procedam la fel si cu restul de compozitie.

Crema : Ciocolata o maruntim,o punem intr-o craticioara si adaugam frisca lichida,punem pe foc,pana se topeste ciocolata,avand grija sa nu dea in fiert.Dupa ce s-a topit,dam craticioara la congelator pentru cca 15 min.Eu m-am luat cu altele si a trecut mai mult timp.Untul lasat de seara la temperatura camerei il spumam bine.Scoatem din congelator ciocolata si o mixam bine,apoi adaugam untul,amestecand usor pana se incorporeaza bine.

Frisca : Mixam frisca lichida cu smantana de frisca pana obtinem o frisca ferma care nu pica dupa tel.

Asamblare : Pe un platou asezam prima foaie,intindem crema uniform,apoi punem foaia a doua,presam putin sa se prinda bine,deasupra intindem un strat de frisca ,nu foarte gros,restul de frisca il folosim pentru a decora foecare bucatica de prajitura.Portionam prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.Asezam pe fiecare bucatica cate o cireasa din dulceata si apoi presaram decoratiuni de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Floriilor''