Super rapide si extrem de pufoase! Foarte bune!
Se incinge cuptorul la 180 rade, treapta 2-3, se aseaza suporturile de hartie in tava de briose.
Se topesc la bain-marie ciocolata cu untul, apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu mixerul si se pune zaharul in ploaie, impreuna cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ouale, pe rand. Se adauga iaurtul si scortisoara. Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare, apoi se toarna este ele crema de ciocolata, amestecand cat sa se combine ingredientele, cu o lingura de lemn, fara a omogeniza prea tare.
Se umplu suporturile de hartie circa doua treimi, apoi se pune tava in cuptor 20 de minute. Se cot briosele pe un grtar si se lasala racit.
Se pot glazura cu ciocolata topita si apoi se orneaza.
1
Pentru o aroma deosebita, se poate adauga in compozitie coniac, aproximativ 3 linguri.
2
Pentru un gust si mai intens de ciocolata, se adauga in plus 3 linguri cu cacao.
3
Pentru ca briosele sa iasa fragede, nu se amesteca luatul prea mult. INgredientele fluide se amesteca cu cele uscate cu o lingura de lemn, dar nu pana la omogenizare, foarte lejer!