Blat:
Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si uleiul cate putin si se mixeaza in continuare pana devin ca o crema. Punem si iaurtul, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza amestecand usor, iar la sfarsit se pun si bilutele de ciocolata.
Compozitia de pune intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana se rumeneste. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema:
Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu frisca lichida intr-un vas la foc mic. Dupa ce s-a topit ciocolata se incorporeaza untul moale la temperatura camerei in crema calduta. Se da la rece pentru cateva ore, timp in care crema se va intari. Inainte de a monta prajitura se mixeaza pana crema devine pufoasa, apoi se amesteca cu piscoturile sfaramate, bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinta.
Blatul copt si racit se taie in 2 ( eu am gresit si am taiat o parte mai groasa si una mai subtire. De fapt ar fi mers taiat in 3 dar mi-am dat seama cam tarziu :)) ) Se unge primul blat cu 2/3 din crema, se acopera cu cel de-al 2-lea blat. Acoperim cu restul de crema si aschii de ciocolata si dam din nou la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza.