O prajitura savuroasa....aproape ca nici nu-i mai trebuie arome..sunt capsunile asa aromate....bunatatea-i garantata.
Pregatim capsunile pentru inceput. Acestea se spala, se taie pe jumatate cu cutitul, se pun intr-un bol peste care punem doua linguri zahar. Le dam de-o parte.
Blatul: Ouale se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam pe rand zaharul, lingura cu lingura pana rezulta o bezea consistenta. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se pun peste albusuri. Se mixeaza bine.
Scoatem telurile si continuam operatiunea cu o lingura de lemn. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. O incorporam lingura cu lingura si amestecam de jos in sus. Se ia o tava dreptunghiulara de yenna, se unge cu unt bine. Se toarna aluatul, se netezeste bine si la final se pun capsunile si fragutele, uniform. Prajitura se pune la copt pentru cca 40 minute la foc domol. Se face testul scobitoarea.
Se opreste focul si mai lasam prajitura in cuptor cu usa deschisa cca 5-7 minute. Scoatem tava si pudram cu zahar pudra.