Prajitura cu caise si iaurt

de vio_dreams in Prajituri, 9 Iun 2013 | 36299 vizualizari

 

o prajitura incredibil de buna si racoroasa, perfecta pentru zilele toride de vara! o prajitura pe care copiii o vor adora cu sigutanta!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina

pentru crema si jeleu:

  • 500 gr caise
  • 250 gr iaurt de caise
  • 250 gr frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 linguri zahar tos
  • 300 ml apa
  • 3 plicuri gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise si iaurt:

Batem ouale cu zaharul apoi adaugam uleiul si faina. Omogenizam si turnam in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35).

Dam la cuptor pana se rumeneste foarte putin pe margini.

Din 300 ml apa, caise si cele 4 linguri de zahar facem un compot. Il lasam sa se raceasca. 

Punem blatul pe o tava si punem o forma dreptunghiulara reglabilain jurul lui. Insiropam cu aproximativ 100 ml de compot.

Batem frisca lichida  pana devine ferma. Adaugam iaurtul putin cate putin si il incorporam.

Scoatem caisele din compot, indepartam pielita si le pasam. Le adaugam peste frisca.

Dizolvam 2 plicuri de gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se raceasca apoi o incorporam usor in crema. Atentie, nu adaugati gelatina calda fiindca riscati sa se inmoaie crema si chiar sa se taie.

Intindem  crema peste blat si o nivelam cu o spatula.

Dizolvam un pliculet de gelatina si il adaugam in compotul ramas. Turnam deasupra cremei si dam la frigider pentru cel putin doua-trei ore.

Indepartam cu grija forma si taiem cubulete cu un cutit bine ascutit.

 

TIPS-URI

1

pentru a da putina culoare prajiturii in loc de compot puteti folosi nectar de caise pentru jeleu

2

gelatina trebuie dizolvata si lasata apoi sa se raceasca, abia apoi o adaugam in crema. daca adaugam gelatina calda crema se va taia

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

10.06.2013, 11:51

Foarte apetisanta
La fav

Sim0na 1

10.06.2013, 14:56

Tare frumoasa prajitura!

Alina26 1

10.06.2013, 15:21

numy bunataturi!!!!arata super!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si crema de gris cu mac