Batoane cu mac Doi frati

de Rahela Velicu in Prajituri, 15 Apr 2016 | 12438 vizualizari

 

Sunt atat de pufoase si de bune incat nu vor apuca sa se raceasca, vor disparea numaidecat. Cel putin la mine asa a fost. Pentru realizarea lor, m-am inspirat de aici http://cartederetete.ro/batoane-cu-mac-si-lapte/ si am scris-o si pe site-ul meu aici- http://noiinbucatarie.ro/baton-cu-mac-doi-frati/

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 250 ml apte
  • 6 linguri de ulei
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • mac
  • + 1 lingura da faina, 3 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu mac Doi frati:

Mai intai facem aluatul. Punem faina intr-un bol, facem o adancitura in mijloc si turnam laptele caldut cu drojdia si cu zaharul. Incepem sa framantam usor si adaugam si uleiul, praful de sare si coaja de lamaie si framantam bine.Daca aluatul se lipeste de maini, mai adaugam un praf de faina si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Cand s-a dospit, impartim coca in 8 parti.

Luam prima parte si o intindem pe un blat tapetat cu faina, eu am folosit folie de aluminiu ca este mult mai usor de rulat. O intindem cat mai subtire posibil si apoi incepem dintr-un capat si rulam. Punem rulourile astfel formate in tava tapetata cu hartie de copt.

Punem putina apa ( 50 ml) intr-o cana si adaugam 1 lingura de faina. Amestecam si ungem cu aceasta compozitie batoanele. Presaram seminte de mac deasupra. Le mai lasam 30 de minute la dospit si apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand sunt facute.

Facem un sirop din 3 linguri de zahar si 30 ml apa si dizolvam bine zaharul. Ungem cu acest sirop batoanele fierbinti.

TIPS-URI

1

Daca aveti, puteti unge batoanele cu miere.

2

Puteti inlocui macul cu susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac Doi frati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rahela Velicu 1

16.04.2016, 11:08

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:28

Rahela Velicu 1

18.04.2016, 11:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pufosenie cu visine