Prajitura cu branza si orez

de Merisor in Prajituri, 13 Oct 2013 | 25691 vizualizari

 

Am avut pofta de orez cu lapte, apoi m-am gandit sa-l transform intr-o budinca, dar cautand prin frigider am descoperit niste branza veche si asa a iesit o prajitura cu branza, si orez.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 galbenus
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 175 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri smantana
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 400 gr faina
  • Pentru crema de branza:
  • 300 gr branza dulce
  • 200 gr branza sarata
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri gris
  • 50 gr stafide
  • Pentru crema de orez:
  • 250 gr orez
  • 750 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 albusuri
  • 1 lingurita scortisoara
  • sare
  • 25 gr unt pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si orez:

Pentru crema de orez: am pus laptele cu putina sare si zaharul la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat orezul spalat si tinut in apa 10-15 minute.

Am lasat orezul la fiert la foc incet pana si-a marit volumul si a absorbit tot laptele, mestecand foarte putin in el pentru a nu se sfarama, apoi l-am lasat la rece acoperit pentru a nu prinde crusta.

Dupa ce s-a racit, am batut albusurile spuma cu zaharul vanilat si le-am incorporat usor in budinca de orez amestecand circular de jos in sus, apoi am presarat scortisoara si am omogenizat.

Pentru blat am frecat untul cu zaharul si putina sare, am adaugat galbenusul apoi uleiul, smantana si la final faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.

Am framantat un aluat elastic si nelipicios pe care l-am lasat 20 de minute la odihnit.

Pentru crema de branza am amestecat branza dulce cu branza sarata, am adaugat coaja si esenta de lamaie, zaharul si cele doua galbenusuri,  grisul, stafidele hidratate in putina apa si am omogenizat.

Asamblare: am intins aluatul intr-o forma cu inel detasabil,unsa cu unt, i-am imbracat si peretii cu aluat, apoi am asezat crema de branza si deasupra crema de orez.

Am dat la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Crema de orez va iesi pufoasa si de aceea prajitura va trebui taiata abia cand se raceste definitiv. Noi am poftit si am taiat totusi calda si am avut surpriza sa alunece putin crema de orez in partea de mijloc, dar cand s-a racit s-a putut taia foarte bine.

TIPS-URI

1

A se taia cand este rece.

2

Daca orezul nu se ingroasa suficient, se mai poate adauga o lingura de gris sau de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu pere,caramel şi brânză