Prajitura cu branza si orez

de Merisor in Prajituri, 13 Oct 2013 | 26300 vizualizari

 

Am avut pofta de orez cu lapte, apoi m-am gandit sa-l transform intr-o budinca, dar cautand prin frigider am descoperit niste branza veche si asa a iesit o prajitura cu branza, si orez.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 galbenus
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 175 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri smantana
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 400 gr faina
  • Pentru crema de branza:
  • 300 gr branza dulce
  • 200 gr branza sarata
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri gris
  • 50 gr stafide
  • Pentru crema de orez:
  • 250 gr orez
  • 750 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 albusuri
  • 1 lingurita scortisoara
  • sare
  • 25 gr unt pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si orez:

Pentru crema de orez: am pus laptele cu putina sare si zaharul la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat orezul spalat si tinut in apa 10-15 minute.

Am lasat orezul la fiert la foc incet pana si-a marit volumul si a absorbit tot laptele, mestecand foarte putin in el pentru a nu se sfarama, apoi l-am lasat la rece acoperit pentru a nu prinde crusta.

Dupa ce s-a racit, am batut albusurile spuma cu zaharul vanilat si le-am incorporat usor in budinca de orez amestecand circular de jos in sus, apoi am presarat scortisoara si am omogenizat.

Pentru blat am frecat untul cu zaharul si putina sare, am adaugat galbenusul apoi uleiul, smantana si la final faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.

Am framantat un aluat elastic si nelipicios pe care l-am lasat 20 de minute la odihnit.

Pentru crema de branza am amestecat branza dulce cu branza sarata, am adaugat coaja si esenta de lamaie, zaharul si cele doua galbenusuri,  grisul, stafidele hidratate in putina apa si am omogenizat.

Asamblare: am intins aluatul intr-o forma cu inel detasabil,unsa cu unt, i-am imbracat si peretii cu aluat, apoi am asezat crema de branza si deasupra crema de orez.

Am dat la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Crema de orez va iesi pufoasa si de aceea prajitura va trebui taiata abia cand se raceste definitiv. Noi am poftit si am taiat totusi calda si am avut surpriza sa alunece putin crema de orez in partea de mijloc, dar cand s-a racit s-a putut taia foarte bine.

TIPS-URI

1

A se taia cand este rece.

2

Daca orezul nu se ingroasa suficient, se mai poate adauga o lingura de gris sau de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si crema de branza